След редица успешни събития и ползотворни срещи през 2019 година Асоциацията на интериорните дизайнери в България продължава активната си дейност и през новата година.

През 2020-та отново ще ви срещаме в ежемесечните тематични събития под името „Клуб на дизайнера”. Предвиждаме и други форуми и инициативи, които да допринесат за развитието на интериорния дизайн в България и популяризирането на професията интериорен дизайнер. Едни от тях са и допълнителни срещи и събития в Българската търговско-промишлена палата /БТПП/, на която Асоциацията е член.

Какви теми предстоят в Клуб на дизайнера през 2020 година?

Тенденции в интериорния дизайн през 2020 г
Върху какво ще се фокусират дизайнерите през предстоящата година, какви са новите посоки и търсения в интериорния дизайн – стилове, материали, технологии, цветове и др.

Индустриален дизайн
Как необитаваните и изоставени стари производствени халета, фабрики и индустриални помещения биват превърнати в нови пространства? Как интериорният дизайн влиза в индустриалния свят и го променя?

За жените в интериорния дизайн
Едно от най-посетените събития през 2019 година бе „За жените в интериорния дизайн”. През 2020 отново ще посветим един от месеците на дамите в професията и бизнеса интериорен дизайн. Защото те го заслужават.

Малките пространства
Какви са големите възможности във функционалното проектиране на малките пространства и какви са предизвикателствата пред интериорните и продуктовите дизайнери?

Смарт интериори
Светът, в който живеем е пълен с новаторски технологии, както за нашето ежедневие, така и за нашите домове. И вече за никого не е трудно да си представи интерактивен дом, с „умни” конструкции и технологии. Но как го правят дизайнерите?

Иновации в интериорния дизайн
Зададените вече тенденции всеки може да ги следва. Но иновациите са за смелите. А що се отнася до интериорния дизайн иновативните решения и технологии са истинско предизвикателство.

Интериори за детска среда
След успешното събитие „Интериорът възпитава” през 2018 година, през 2020 разширяваме темата за интериорния дизайн, в центъра на който поставяме децата, защото вярваме, че средата е изключително важна за развитието им и за изграждането на отношението им към живота и света.

Интериори на открито /Outdoor Interior Design/
Стаите на открито не са измислени сега. В страни, където климатът позволява, подобни решения са част от традиционната култура. Но днес “да изнесеш” хола си под звездите е истински лукс в градската среда.

Еко интериори
Фокус в интериорния дизайн през 2020 г са по-екологични и устойчиви решения, които гарантират изискана красота и стил, но без вредните последици за природата. Как се постига този баланс чрез интериорния дизайн и какви са решенията, които отговарят на изискванията за рециклиране, алтернативни технологии и природа?

Офис пространства – тенденции и иновации
Темата за офис интериорите е необятна, защото промяната в живота променя и изискванията към работната среда. Технологиите и динамичния начин на живот, от една страна, но и непрестанното желание за досег с природата, за здравословна среда и за общуване, от друга, влияят на избора и на работещи, и на инвеститори. И дизайнерите все повече се съобразяват с това.

Материали и технологии
През 2020 година се очертават три противоречиви на пръв поглед тенденции – търсенето на лукс, необходимостта от устойчивост и деликатност към използването на природните ресурси. Къде е пресечната точка между трите в интериорния дизайн? Има ли златната среда? Това са част от  въпросите, чиито отговори ще търсим в дизайн решенията през предстоящия сезон.

Софтуери за интерорни дизайнери
Виртуална реалност (VR), добавена реалност (AR), миксирана реалност (MR), CAD ->CNCt (transfer data), BIG Data, IoT – smart buildings and cities – това са предпочитани, свързани с интериорния дизайн, технологии в световен мащаб. А какви са предпочитанията на българските дизайнери за реализацията на техните проекти?

Най-големите гафове в интериорния дизайн
С усмивка и позитивна критика ще отбележим онези приумици в интериора, които не само че не дават добри решения, а са грешки, които развалят имиджа на интериорния дизайн.

Ако проявявате интерес към теми от календара на Клуб на дизайнера и желаете да участвате в събития, моля, свържете се с нас.

Всички събития и инициативи на АИДБ следете тук на сайта и на фейсбук страницата ни https://www.facebook.com/aidb.bgOfficial/.