Председателят на Асоциация на интериорните дизайнери в България Гена Събева и координаторът на АИДБ Катина Стойчева бяха гости на “Бизнес клуб” – инициава на Конфиндустрия България, в сътрудничество с Италианската търговска камара в България.

Тема на втората среща от поредицата неутъркинг събития бе “Архитектура без граници”, а гост-лектор – арх. Силвио Де Понте.

Арх. Де Понте представи подробно опита си в сектора на архитектурата и дизайна, илюстрирайки на присъстващите многото творби и важни сътрудничества, които е развил по време на дългата си успешна кариера, илюстрирайки и идеята си за архитектура без граници.

Проф. арх. Силвио де Понте е завършил Факултета по архитектура във Флоренция. От 1984-1985 г. работи в САЩ като гостуващ професор към Колумбийския университет в Ню Йорк и Университета Бъркли в Сан Франциско. Преподава в престижни международни университети и училища в Милано и в Рим, организира много международни изложби.

Събитието се проведе на 20 март в DABOV Specialty Coffee в София и беше открито с кратки приветствия от председателя на Конфиндустрия България Роберто Санторели, председателя на Търговската камара Алесандро Джерето и координатора Естер ди Иорио.

Новата събитийна инициатива на Конфиндустрия България се реализира по идея на дългогодиния член на Сдружението Карло Саламон и координирана от Естер ди Иорио, също член на Конфиндустрия България.

По време на вечерта, в неформална и изключително приятелска атмосфера, многобройните присъстващи имаха възможност да се срещнат, за да се опознаят, да споделят идеи и да създадат нови бизнес контакти.