По покана на Конфиндустрия България, председателят на Асоциация на интериорните дизайнери в България Гена Събева се срещна с архитект и дизайнер Рафаела Манджароти ден преди откритата й лекция „Създаване на качество – приобщаване, иновации и устойчивост в дизайна“.

В лична среща с Рафаела Манджароти и Киара Петро, директор на ИЧЕ – Агенция за подпомагане и интернационализация на италианските предприятия в чужбина Гена Събева се запозна с активната работата на Рафаела Манджароти като продуктов и интериорен дизайнер и успехите, които постига в сътрудничеството си с големи брандове, за които работи.

Дамите обсъдиха различни теми и обмениха информация за полезни за двете страни инициативи и проекти.

Рафаела Манджароти гостува в България по повод Деня на италианския дизайн, който се отбелязва всяка година в различните страни по света. Партньор на инициативата у нас е Конфиндустрия България. За реализирането и популяризирането й съдействат Министерството на външните работи и международното сътрудничество на Република Италия и италианското Министерство на културата.

Асоциация на интериорните дизайнери в България партнира с популяризация на събитието.

Тази година тема на Дни на италианския дизайн бе „Създаване на качество – приобщаване, иновации и устойчивост в дизайна“. На 14 март, в галерия “Академия” представи своето творчество като постави акцент върху производствения процес, който води до създаването на „красиви“ от естетическа гледна точка предмети на индустриалния дизайн, но също и с висока „материална“ стойност, в резултат на качествени суровини и производствени процеси. Те съчетават традицията и майсторството с най-модерните техники по отношение на технологията и екологичната устойчивост.

Архитект по образование, дизайнер по призвание, Рафаела Манджароти има редица реализирани интериорни проекти, собствен мебелен беанд и 35 патентовани продукта като автор на техния дизайн – красиви и устойчиви, сред които пералня, чийто механизъм наподобява прането на ръка, прахосмукачка, електрическа кана, маса-пиано, легло за куче дори. “Предмети за привързаност и симпатия”. Компаниите, за които работи, инвестират в качество и естетика.

Рафаела прави и бижута.