Споделянето на знания и опит е важен ресурс при изграждането на професионалисти и постигането на качество.
В Клуб на дизайнера през юли поканихме трима професионалисти в интериорния дизайн, за да споделят детайли и конкретики от това, в което са най-добри в работата си, които биха били полезни за колегите им.
Арх. Полена Жекова запозна аудиторията с използването на BIM технологиите в интериора – как All 1 Studio го прави, какви казуси решават технологиите и как екипът осъвременява и обогатява работата си в тази посока. „BIM технологиите в интериорния дизайн“ е и тема на дисертацията на арх. Полена Жекова, която от началото на 2022 г. е докторант към катедра „Интериор и дизайн за архитектурата“ към УАСГ.
Арх. Цветозар Сагов даде добрия пример за работа в екип като представи различните дейности на екипа на Adimari Studio в един конкретен проект, как са се справили с предизвикателствата, които  краткия срок на изпълнение им е поставил и предимствата на технологиите в решаването на всички казуси и проблеми в онлайн среда, което не е допуснало те да се случат на терен.
За остойностяването на един проект, важността на КСС и на бюджета, за всички екселски таблици, които придружават един интериорен проект говори Бойка Иванова /Craft Design Studio/.
Представените детайли от работата на  интериорния дизайнер предизвика редица въпроси и ползотворна дискусия както по темите, свързани със съвременните технологии, които все повече навлизат в интериорния дизайн, така и по темата бюджет и неговото управление.
Събитието се проведе в хибриден формат – в сградата на Българската търговско-промишлена палата и онлайн.

Очаквайте Клуб на дизайнера на 23 август, когато темата ще бъде „Редизайн“.

За участниците:

Арх. Полена Жекова е партньор, водещ архитект и интериорен дизайнер в All 1 Studio. Фирмата се занимава основно с проектиране на сгради и съоръжения от всички типове, разработване и менажиране на интериорни проекти и разнообразни услуги, свързани с BIM технологии.
Студиото работи по разнообразни проекти в цял свят, в това число САЩ, Англия, Нова Зеландия, Швеция, Германия и др. Един от основните фокуси на екипа са BIM технологиите, затова и голяма част от услугите, които предлага студиото са свързани с изграждане на цялостни модели на сгради, създаване на библиотеки с обекти за производители, BIM мениджмънт и координация. Този начин на работа е приложим и в работата по интериорни проекти, което тепърва ще започва да се налага.

Бойка Иванова е интериорен дизайнер на Craft Design Studio.
Крафт Дизайн извършва проектиране и производство на мебели, проектиране и реализация на интериорен дизайн, мениджмънт. Студиото работи с архитекти и дизайнери, поддържа висок стандарт на обслужване и работи само с утвърдени на пазара фирми за доставка на качествени мебелни материали.
Сред проектите на Крафт Дизайн са както частни жилища, така и обществени  пространства, офиси, магазини и др. След 14 години професионален опит Бойка Иванова споделя, че се гордее с множеството си реализирани проекти, защото ги е реализирала от самото начало на проектирането до най-фините детайли и декорация.

Арх. Цветозар Сагов е управител на Аdimari Studio – студио за архитектура, интериорен дизайн, визуализации и виртуална реалност. Портфолиото на студиото включва разнообразие от проекти – от малки частни домове до мащабни комерсиални пространства, сред които обекти в Доха /Катар/, Букурещ /Румъния/, Александрия /Египет/. Проектът „Панорама“ и носител на German Design Award Winning Project – Special 2021.
„Основаваме на анализ, експертизa и гъвкавост, за да постигнем траен, смислен дизайн, който носи стойност и радост на клиентите и потребителите си. Балансираме функцията и естетиката, за да създадем интелигентни дизайнерски решения, които изграждат марки, бизнеси и домове.“, споделя екипът на Аdimari Studio.