„Традиции и иновации в съвременния интериор“ бе темата на първия ученически конкурс „Млади таланти в интериорния дизайн“, който се проведе на 16 април в Професионална гимназия по дизайн „Елисавета Вазова“ – София, инициатор и организатор на събитието.

Участници в конкурса бяха състезателни екипи от ПГСАГ „Ангел Попов“ – Велико Търново, ГСАГД „Кольо Фичето“ – Ямбол и ПГД „Елисавета Вазова“ – София.

Конкурсът беше журиран от младите и успешни дизайнери:

1. Велко Стратиев – интериорен дизайнер, член на АИДБ, съосновател на студио ИНДОРИО и асистент в УАСГ, София
2. инж. Ванина Табакова – интериорен дизайнер и асистент в ЛТУ
3. Цветан Енчев – интериорен дизайнер, студент в ЛТУ

След защита на проектните задания, журито присъди:

Първото място за екипа на ПГСАГ „Ангел Попов“, Велико Търново в състав Йоана Иванова, Пламена Ненова и Ани Еросалимова от 12 клас, специалност „Интериорен дизайн“,с ръководител Даниела Петрова;

Второ място за екип на ПГД „Елисавета Вазова“, София с ръководител инж. Мария Кичукова.

Трето място за учениците от ГСАГД „Кольо Фичето“, Ямбол с ръководител Красимира Койнова.

Всички ученици и техните ръководители получиха сертификати за участие в конкурса. Отличените екипи бяха наградени с купи и грамоти от директора на гимназията домакин Даниела Шошова.

По-късно участниците в конкурса посетиха „Kronospan Design Center Sofia“, където се запознаха с продуктовата листа, съвременните материали и технологии в дизайна.

Първият ученически конкурс „Млади таланти в интериорния дизайн“ бе изключително вълнуващ, вдъхновяващ, успешен, ползотворен и мотивиращ за учениците, техните ръководители и интериорните дизайнери в бранша.

Гости на конкурса бяха представители на бизнеса, на Министерството на образованието и на Асоциация на интериорните дизайнери в България – партньор на ПГД “Елисавета Вазова”.

Успехът на конкурса, организиран като част от иновацията на иновативна ПГД „Елисавета Вазова“, амбицира организаторите и участниците да го реализират като Национален конкурс за „Млади дизайнери в интериора“ през учебната 2022/2023 г.

Ето и участващите проекти:

 

Видеоклип за събитието може да видите тук: ПГД “Елисавета Вазова” – YouTube