Асоциация на интериорните дизайнери в България /АИДБ/ активно участва в 22-рото издание на международното бизнес изложение Архитектурно-строителна седмица 2022, което се проведе от 30 март до 2 април в Интер Експо Център, паралелно с изложението Експомебел.

Щандът на АИДБ, създаден отново от партньорите ни IPM Timber, бе място за срещи и разговори, обмяна на контакти и споделяне на идеи.

На сцената на GROHE MOTION TRUCK, чиято спирка в България бе Зала 4 на изложбения център, АИДБ и GROHE България представиха актуални тенденции и решения с фокус устойчивост и минималистичен дизайн в банята.

Немският лидер в санитарната индустрия GROHE покани потребителите да се потопят в нейния виртуален свят с иновативния дигитален шоурум на колела. В камиона всеки желаещ имаше възможност да се пренесе във уникални 360-градусови стаи с помощта на очила за виртуална реалност.

Във втория ден на изложението, 31 март, АИДБ и GROHE организираха вълнуващо събитие за любителите на интериорния дизайн. Управителят на търговското представителство Димо Димов представи новостите в портфолиото на марката, като постави фокуса върху необходимостта от намаляване на консумацията на вода и енергия и технологиите, които марката използва, за да постигне това.

Димитър Цанев – IXDesign, Ивайло Леков – Ивис – Проектиране и Дизайн и Светослав Тодоров – ESELstudio, заедно с Димо Димов дискутираха по тема “Минималистичният дизайн в банята“ и представиха свои проекти.

“Структуриране и финансиране на фамилен бизнес” бе темата, с която АИДБ се включи в съпътстващата изложението програма. С това събитие подчертахме важността от структуриране на бизнеса и запознахме аудиторията с различни възможности за финансиране както на развиващи се фирми, така и на стартъпи.

В семинара участваха: Петьо Стойков – Мениджър данъци в Ърнст и Янг България; Даниела Пеева – Инвестър Рилейшънс Сървисис – съветник на Пазара за растеж BEAM, организиран от БФБ АД; Филипа Неделчева – Финито БГ, Галя Менова – Хюман Консултинг и Ценка Божилова – Управляващ партньор Адванс Експертни Оценки. Събитието води Гена Събева – председател на АИДБ и председател на Съвета на браншовите организации при БТПП.