Интериорният дизайн може да добави стойност на много бизнеси и да привлече клиенти. В същото време, различни бизнеси могат да допринесат за развитието на интериорния дизайн и да доведат на интериорните дизайнери повече клиенти.

В последния за годината Клуб на дизайнера, заедно с професионалисти в различни бизнес области, дадохме 5 практични решения за повече бизнес в интериорния дизайн.

В събитието, което се проведе на 15 декември в офиса на Асоциация на интериорните дизайнери в България, участваха интериорният дизайнер Александра Карпузова, виртуозът в продажбите Георги Христулев, професионалистът във фейсбук рекламата Росен Гърдев и специалистът в услугата STAR PHONE Красимир Генов. Модератор беше председателят на АИДБ Гена Събева.

Ето и петте решения, които дадоха те:

  1. BNI (Business Networking International)

BNI предостявя на своите членове структурирана и позитивна програма за маркетинг чрез бизнес препоръки – доказано най-ефективния начин за привличане на клиенти. Членството в BNI дружество е равносилно на търговски екип от професионалисти, който активно и постоянно предлага вашите продукти и/или услуги.

Александра Карпузова е интериорен дизайнер от шест години, но с изключителен опит и реализирани проекти. Член е на BNI Индустрия от март тази година като към момента работи върху 7 проекта, чиито инвеститори са от препоръки от хора от дружеството. За членството си в BNI Алекс казва, че то й дава контакти и препоръки, които обаче, подчертава тя, идват след изградено доверие.

След завършването на висшето си образование в Англия  Александра Карпузова работи като интериорен дизайнер за големи компании на острова, като проектите са не само в Англия, но и в Дубай, Абу Даби, Сингапур, Хонг Конг. 2019 се завръща в България и основава свое студио за дизайн – The Fever Lab Ltd, специализирано в областта на обществения интериорен дизайн – ресторанти/барове, офиси и хотели, но екипът никога не отказва да осъществи мечтата и за мечтаното жилище.

  1. Силата на фокуса

На въпроса „Как интериорният дизайнер да продава повече?“ няма еднозначен отговор. Ако имаше, на краткия въпрос “Как?”, то той би бил „С мерак“, казва виртуозът в продажбите Георги Христулев.

Извън шегата, Георги препоръча на дизайнерите да имат ясен фокус върху това, което правят и фокусирано търговско послание. Можем да се занимаваме с много неща, но трябва да се представяме с едно или най-много две от тях.

Конкретизирането, ясният фокус дава възможност за потенциални разговори. Силата на на фокуса не определя кой е нашият потенциален клиент, а за какво ще разговаряме. И когато кръгът хора вече ни познават и знаят с какво точно се занимаваме, ни водят други хора, потенциални клиенти.

Силата на фокуса и структурата според Георги са успешен инструмент за разширяване на продажбите в свиващ се пазар.

Георги Христулев е Sales Coach, NLP мастер практик, медиатор. Предпочитан експерт в областта на онлайн маркетинга, продажбите и обучителния дизайн. Повече за търговските учения може да научите от лекциите и семинарите, на които е канен като лектор, както и от книгата му „От любов към продажбите“

  1. Доброто познаване на “техническата част” на платформата Facebook 

Непознаването на технологията на Фейсбук не води до очаквания успех. Много е важно да познаваме платформата, защото тя дава огромни възможности за бизнеса. Ако не, добре е да ползваме услугите на специалист, с професионалната работа на който ще намалим инвестицията в платена реклама и ще увеличим резултата.

На това акцентира Росен Гърдев – съосновател на най-голямата Shared Economy / Economy of Scale за реклами във Facebook  в света:

„Работим и развиваме тази икономика от близо 15 години на световния пазар. Рекламният трафик на Facebook, който минава през ViliVo Soft е 630 милиона души СЕДМИЧНО (people reach). Това в действителност ни прави и един от най-големите клиенти на Facebook в света, което ни позволява да ползваме и редица преимущества и бенефити. Микса, който сме постигнали между двете икономики (Shared and Economy of Scale), дава много предимства на клиентите ни. Например, големите финансови отстъпки, постигнати от Economy of Scale, безплатното администриране, технически съвети, споделяне на технически знания и умения и помощ от Shared Economy. Освен финансовите предимства, които ползват нашите клиенти и хората, членуващи в този вид икономика, това е и нашият начин на правене на бизнес и взаимоотношения между хората. Ние сме всъщност общност, в която си помагаме и подкрепяме по всякакъв начин.“

  1. STAR PHONE

Каквито и канали да използваме, за да достигнем до повече клиенти, всички те могат да бъдат събрани в едно и, образно казано, да стоят винаги в джоба ни.

Това е нова възможност за бизнеси в различни сфери, включително и интериорния дизайн, която дава платформата STAR PHONE. Представи я Красимир Генов, директор на СМАРТ ФОН БЪЛГАРИЯ ООД, дъщерна фирма на One Smart Star International.

Иновативната, патентована комплексна услуга One Smart Star Number, обединяваща всички комуникационни канали на фирмата в един практичен и лесен за запомняне четирицифрен номер със звезда *XXXX, улеснява връзката между крайния потребител и компанията. Приложението Star Phone е за Adroid и IOS и може да изтеглите безплатно. Чрез услугата *звезда номер ставате по-откриваеми и разпознаваеми за клиентите.

STAR PHONE работи в над 70 страни. Фирмата е с повече от 10-годишна история в България.

Смарт Фон България и Асоциация на интериорните дизайнери в България инициират съвместно провеждането на онлайн изложения за различни бизнес сфери. Стартираме през пролетта на 2021 година с „Интериорен дизайн Експо“. Очаквайте скоро повече информация.

  1. Асоциация на интериорните дизайнери в България

Инициативите на АИДБ са още един начин за повече бизнес в интериорния дизайн – както за интериорните дизайнери, така и за фирмите, чиито продукти и услуги са в сферата на интериорния дизайн. И през 2021-ва ще продължим да ви срещаме в Клуб на дизайнера с потенциални партньори и инвеститори, да разширяваме кръга ви от контакти, с помощта на професионалисти от други области да ви даваме възможност да награждате умения, които са от ключово значение за развитието на вашия бизнес. Бъдете активни! Нека заедно работим за развитието на интериорния дизайн у нас!

Пожелаваме ви силен финал на Старата и летящ старт на Новата година!