Предстои второ издание на международния конкурс за дизайн в България Roca One Day Design Challenge.
Еднодневното предизвикателство за дизайн ще се състои в Експо Баня София на 9 ноември 2019, събота.

Към наградния фонд от 4200 лв. се добавя и нова, специална награда – печелившият отбор/ състезател ще участва във финалния международен кръг на през 2020 в Барселона.

В продължение на един ден, студенти и млади професионалисти от цялата страна, с интереси в областта на АРХИТЕКТУРАТА и ДИЗАЙНА, ще могат да се включат в състезанието, по време на което само за няколко часа ще трябва да създадат дизайн на елемент (продукт), свързан с пространството на банята. Конкретното задание на конкурса ще стане известно на участниците едва сутринта на самия ден на провеждането му.

Наградният фонд за конкурса в България е 4200 лв., като победителите в конкурса ще имат възможност да участват и в допълнителен уъркшоп за дизайн с утвърдени международни лектори, а отличеният с Първа награда ще пътува за Барселона, на разноски на компанията Roca, за да участва в заключителния финален кръг на конкурса в съревнование с най-добрите млади таланти, победители в изданието на конкурса във всички 18 държави.

В състезанието могат да участват студенти и млади професионалисти от сферите архитектура и дизайн, на възраст до 30 години, с постоянно местожителство в България. Участниците могат да се състезават инвивидуално или в отбори от максимум двама души.

Необходима е ПРЕДВАРИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ, най-късно до 6 ноември 2019, на:
http://www.onedaydesignchallenge.net/en/contests/bulgaria/bulgaria-2019

“One Day Design Challenge e състезание за време, в което участниците се изправят пред предизвикателството да създадат в рамките на един единствен ден оригинални решения и иновативни концепции, свързани с пространството на банята.“, сподели Xavier Torras, Директор Бранд и Комуникации на Група Roca и Директор на фондация We Are Water, който бе и член на международното жури на Първото издание на конкурса в България. Тази година журито в София отново ще бъде съставено от петима доказани професионалисти в своите области, преродаватели във ВУЗ, носители на редица награди за дизайн и архитектура или с опит в ръководенето на бизнес организации: Илиан Милинов, доц. д-р арх. Орлин Давчев, доц. д-р Георги Червендинев, гл.ас. д-р Иво Попов, Веселин Симов.

Подробна информация за Правилата за участие и графика за провеждане на състезанието на 9 ноември в София може да прочетете ТУК:

http://www.onedaydesignchallenge.net/en/contests/bulgaria/bulgaria-2019

Състезанието One Day Design Challenge by Roca се провежда в атмосфера на екипна работа и сътрудничество, в която младите участници имат възможност да обменят идеи с други дизайнери и архитекти. След изданията му в Испания, Великобритания, Португалия, Русия, ОАЕ, Полша, Китай, платформата за втори път ще гостува и в България, преди да продължи пътя си към Сингапур, Оман, Шанхай.

Готови ли сте да приемете Предизвикателството? Регистрирайте се за участие ТУК:
http://www.onedaydesignchallenge.net/en/contests/bulgaria/bulgaria-2019

#RocaDesignChallenge