За интериорния дизайн като творчество и като бизнес, за женския почерк в интериора, за успешните проекти и за трудностите по пътя им, за професионалното и личностно израстване…
Това бяха част от акцентите на дискусията „За жените в интериорния дизайн” – изданието на „Клуб на дизайнера” през март, посветено изцяло на дамите. Анета Савова – лектор, стратег-консултант и автор в областта на женското лидерство, разговаря с Антония Димова /Antonia Dimova Interior Design/, арх. Милена Добрева  /Ona Design/, Миглена Стумбова /Студио ШкафА/, Майя Бужашка /MAYYA BUZHASHKA DESIGN/, Антония Саранеделчева  /Моми Студио/ и Цвета Попова /NOVEL Design Studio/ – шест дами, за които интериорният дизайн е не просто занимание, а начин на живот.
Благодарим на всички тях, на многобройната прекрасна публика, на домакините – ресторант „Мома”, и на партньорите, които приготвиха подаръци за всички присъстващи жени: Бутик за красота и здраве “Милена”, Si Deco, Healthy You и Димела дизайн, както и на Knauf за интересната картина, която спечели в томбола младата дизайнерка Силвия Вангелова.

Женският принос в дизайна е неоспорим, естествено отличим и успешен. Съвместяването на множество професионални роли – собственик на бизнес, мениджър на проекти и процеси, творец и лидер на екипи – се оказва умение, с което могат да се похвалят не малко жени в бранша. И не, не твърдят, че всичко върви по мед и масло, трудности, разбира се, срещат, но те не ги отказват, а ги учат как да се справят и да продължат напред. А когато вече са натрупали опит, са готови да го споделят с навлизащите тепърва в бранша.
Всеки завършен проект им носи удовлетворение, но и самокритичност. Всеки нов проект е ново вдъхновение и зареждаща енергия. Всеки доволен клиент е признание за успех. Всеки нов инвеститор е добре дошъл! Особено, когато знае какво иска и се довери на специалиста.
От различни поколения, с различен опит – професионален и житейски, всички те са единодушни – интериорният дизайн за тях е не професия, а начин на живот.

 

Текст: Катина Стойчева

Снимки: LShot Leo Kirilov