KARE 2014

Конкурс KARE 2014 ‘Състезание с въображението

инициатива на KARE България и Асоциация на интериорните дизайнери в България

key-1

Условия за участие

• в конкурса могат да участват дизайнери, архитекти и студенти;
• за да се включат в конкурса, кандидатите трябва да представят проект на интериор, включващ поне по един продукт от трите категории – мебели, аксесоари и осветление – с марка KARE;
• интериорът може да бъде жилищен или обществен;
• няма ограничение за размера на проектираната площ;
• визуалното представянето на проектите може да бъде чрез снимки на реализиран проект, компютърни 3D визуализации или цветни чертежи в художествена перспектива;
• проектите може да са индивидуална или колективна разработка на екип;
всеки участник/екип може да участва с неограничен брой проекти;
• проектите трябва да бъдат авторски;
• проектите трябва да носят послание за нестандартния характер на стиловете KARE и да са на една от темите: Мечтата на индивидуалиста, Хедонизъм в повече, Експериментът на авантюриста, Необикновените следи на времето, Игри на геометрията, Космополитен лукс, Светлинни години напред, Оазис на свободния дух.

timeline

Кандидатстване

За да участвате в конкурса „Състезание с въображението“:

• Свалете регистрационната форма, попълнете я и я изпратете на е-mail: contest@kare-sofia.bg, след което ще получите от нас потребителско име, парола и адрес на ftp – сървър за защитен достъп до Вашето индивидуално пространство на сървъра. Там може да качите Вашия проект. Краен срок за качване на проекти е 12 часа на 08.08.2014 година.
• След окончателно качване на материалите към проекта на нашия сървър, моля изпратете информация по мейл на contest@kare-sofia.bg, за да можем да потвърдим получаването на материалите, или да изпратим обратно коментар за нужните корекции.
• Получените проекти ще бъдат публикувани за гласуване в менюто „Проектите” на сайта contest.kare-sofia.bg.
• Гласуването от журито и публиката ще се проведе в периода 08.08 – 09-09 2014 година.
•  С подаването на снимките и информацията за проектите, Вие се съгласявате те да бъдат използвани в различни публикации и медии.
• Победителите ще бъдат обявени на официалната церемония по награждаването на 19.09.2014 година.

Завършеният проект за участие в конкурса трябва да съдържа:

  1. Оразмерен план-разпределение, аранжировка в мащаб 1:50, 1:75, 1:100 – снимката трябва да е с висока резолюция Jpeg, RGB color dpi 72, с максимална големина до 2 MB и размери 3600×3600 pixels.
  2. Текстова част:  трябва да е представена в текстов документ не повече от 1 страница A4 в PDF формат. Текстовата част трябва да съдържа описание на проекта. Тук може да посочите избраната тема, да опишете точния профил на обитателите, да обосновете и разясните концепцията си. Тези пояснения ще помогнат на журито и публиката да добият пълна представа за идеите Ви и причината за решенията Ви.
  3. Основна снимка (фотография на реализиран проект, компютърни 3D визуализации или цветен чертеж в художествена перспектива) – снимката трябва да е с висока резолюция Jpeg, RGB color dpi 72, с максимална големина до 2 MB и размери 3600×3600 pixels. Основната снимка трябва да изобразява най-емблематичната и представителна част от интериорното пространство с добро осветление. Тя е „лицето“ на Вашия проект.
  4. Допълнителни снимки до 6 броя: снимките трябва да са с висока резолюция Jpeg, RGB color dpi 72, с максимална големина до 2 MB и размери 1800×1800 pixels. Допълнителните снимки трябва да илюстрират различни гледни точки на интериора, детайли от интериорния дизайн или характерна отличителна черта.
  5. Обобщаващ документ: Документът да е максимум 7 страници в PDF формат. Той трябва да съдържа цялата информация от т. 1, 2, 3 и 4, имената на кандидата/екипа, проекта и конкурса. Трябва да включва и  използваните продукти с марката KARE.
 Критерии за оценка

• Стил – проектите трябва да носят послание за нестандартния характер на стиловете KARE и да са на една от темите, описани в Условия за участие;
• Прецизност при визуалното представяне – добро графично представяне на проектите и качество на фотографиите, визуализациите и чертежите;
• Качество на представяне – важно е спазването на всички технически изисквания при представянето на проекта;
• Оптимизация на пространството – използване на пространството съобразно функцията му и нормите и стандартите за проектиране;
• Ергономичност – баланс между форма и функция и взаимодействие с хората;
• Реализация на проекта – възможна ли е реализация на проекта, специфики, особености и трудности;
• Подбор на продуктите – адекватен подбор на продуктите на марката KARE, съобразен с цялостната концепция на проекта и пространството.

KARE и Асоциацията на интериорните дизайнери съветват:

• Обърнете особено внимание на качеството на представяне на проектите си: липсата на информация за проекта Ви, технически характеристики, план с аранжировка или важна гледна точка, няма да дадат възможност на журито да оцени коректно Вашата идея.
• Представянето на проекта трябва да дава ясна представа за цялостното интериорно решение на пространството и да показва детайлно частта/частите, включваща/и продуктите с марката KARE.
• В текстовото описание на проекта си бъдете кратки и конкретни.
• Името на проекта Ви е добре да отговаря на индивидуалността му и да насочва към концепцията на интериорното Ви решение. Вложете креативност при избора му.
представете продуктите на KARE през Вашия поглед, бъдете смели в съчетаването на продуктите, комбинирайте различни серии и теми.
• Няма да се толерира самоцелното използване на множество продукти от гамата на KARE, за сметка на хармоничното звучене на интериора или пропуски в ергономията. Мислете за концепцията и посланието, което искате да придадете на интериора си, а не запълвайте пространството с продукти.

Вдъхновение може да намерите на:

Фейсбук страница KARE
Идеи от KARE
Списание Life is Style KARE 2014
Шоурум KARE
3D Модели на мебели и аксесоари KARE
Каталог Home Couture KARE

Награди

Първа награда
Tридневна екскурзия за двама до Мюнхен, където е разположена централата на KARE, в периода на най-масовия народен празник в света – „Oktoberfest“. Екскурзията включва:
- двупосочен билет;
- 2 нощувки в центъра на Мюнхен;
- посещение на най-новия DESIGN CENTER на KARE на площ от 10 000 кв.м.;
- посещение на централа на KARE – Redboxx;
- VIP вечеря със собствениците на KARE, в шатрата на КАRE на „Oktoberfest“;

win

И още…

kare02Tри All inclusive уикенда за двама в луксозен СПА хотел, с включени СПА процедури;

Почитателите на интериорния дизайн и на нестандартната визия на KARE ще имат възможност чрез гласуване онлайн да определят своя фаворит в конкурса, който ще получи „Наградата на публиката“.

 

Отличените проекти ще бъдат обявени публично на официална церемония по награждаването, която ще се проведе на 19.09.2014 г. А спечелилият първа награда проект ще бъде публикуван в годишното списание на KARE Life is Style 2015 и в българските специализирани издания за интериор.

 

KARE България

Тел.: 02 46 07 123
Електронна поща: contest@kare-sofia.bg
Уеб сайт: www.kare-design.com
Уеб сайт на конкурса: www.contest.kare-sofia.bg

 

Влез