Новини

Интервю с лектора арх. КАЛИН БЛАГОВ от „Визуализирай на макс“

1. Представи се на хората с няколко думи. Да, погледнахме сайта ти, но искаме да знаем нещо повече.

Аз съм архитект с близо 12 годишен опит по проекти от цял свят с различен мащаб и функция. Занимавам се с архитектура още от първи курс на моето следване в Германия. Учил съм от различни школи и техники, работил съм по пасивни къщи, клиники до летища...
(прочети повече...)

Можете да закупите билети тук  Събитие

ТОМАС ВУРНАЗОС: Хората имат склонността да правят нещата наопаки – изучават компютърните програми, а после не могат да свържат това с истинския свят

Ще го видим като един от лекторите на конференцията „Визуализирай на макс“ – 30 май, САБ. Досега го представяхме под сянката на Заха Хадид, за която е работил – явна атестация за професионализъм, но явно Томас има много повече за показване и разказване. Повдигаме завесата с това кратко интервю.
(прочети повече...)

Можете да закупите билети тук  Събитие

Vizualizirai na max

ПРОГРАМА ЗА ФОРУМА "ВИЗУАЛИЗИРАЙ НА МАКС"

Можете да закупите билети тук  Събитие

10:00 - 10:15 - Откриване на събитието

10:15 - 11:00 - Chaos group chaosgroup.com
Тема: V-Ray - технология отвъд визуализацията

11:00 - 11:45 - Иван Стефанов от Sproject www.sproject.eu Tема: Време за рендер – най-добрите инструменти в проектирането на интериор

11:45 - 12:30 - Калин Благов от Kraftekstudio www.kraftekstudio.com
Tема: Тайните съставки в успешните проекти и принципите на пазара. Стартът на 3Dacademy

12:30 - 13:15 - Стоян Начев от Graphicground www.graphicground.com 
Tема: 3Д проектиране със SketchUp – най-ефективният избор

13:15 - 14:00 - Обедна почивка

14:00 - 15:00 - Димитър Караниколов от www.meshroom.com Тема: Професията архитектурен визуализатор за клиенти като Foster + Partners, Zaha Hadid, SOM, HOK, Heatherwick Studio

15:00 - 16:00 - Урос Нешич и Игор Козич oт EDIT www.edit.rs Teма: Професионалният път към световната сцена – ще разкажат за тяхното професионално израстване. 
Лекцията ще бъде на английски език.

16:00 - 17:00 - Томас Вурназос www.slashcube.net - визуализатор от екипа на Заха Хадид.
Тема: Истории създадени от пиксели. Томас ще разкаже за всички процеси по изграждането на един проект преди самото му визуализиране. Също така ще сподели информация за изграждането на концепция преди същинската визуализация.
Лекцията ще бъде на английски език.

17:00 - 19:00 - Индивидуални сесии - Въпроси и отговори с лектор по избор. ВАЖИ САМО ЗА ВИП БИЛЕТ! Моля, закупилите ВИП билет да ни изпратят двете си имена и името на избрания лектор на имейл: info@aidb.bg

снимка_Елиа

За  първи път в България 

Майсторски клас по интериорен дизайн  на Елиа Недков

Арх. Елиа Недков е роден през 1971 г. Първоначално учи мода във Виена, а след това архитектура в Грац, Австрия. През 1998 отваря първото си студио в Грац, специализирано в архитектура, дизайн и графика. Носител е на много награди, някои от които "Polydecor Design Award", "DuPont Corian" за храна и кафе-бар и др. (прочети повече...)

 

11647376_10205856538829174_1761409695_n

Отворена лекция на интериорния дизайнер Генчо Гоев

основател на www.dibla.bg

Продължаваме с поредицата "Отворени лекции" в НБУ. На 26.02.2016 г.  от 11:00 ч.  в Нов Български Университет, UNI Art Galeria. 

Поканили сме интериорния дизайнер и основател на интернет платформата DIBLA Гено Гоев. Темата е "онлайн платформата dibla.com - популяризиране на дизайна в България"( виж повече)

 

 

Colour of the year 2015_last

„Цвят на Годината“ за първи път в България

Интериорни дизайнери и специалисти по колористика обединяват усилия за определяне на цветовите тенденции

 С удоволствие Ви каним да участвате в процеса по определяне на "Цвят на Годината 2016".                              За целта сме създали специално онлайн приложение, с реални интериорни дизайни, при които да приложите Вашите виждания за цветовите тенденции. Подготвили сме и награди за участниците:

  • 20 специални покани за официалното събитие „Цвят на годината“
  • 5 ваучера за стоки на Оргахим  на стойност 200 лв
Тегленето на наградите ще бъде на лотариен/случаен принцип. Всички спечелили ще бъдат уведомени по телефон или електронна поща.   Молим Ви да продължите към следния линк за достъп до онлайн приложението: http://design.orgachim.bgнужна е кратка регистраци                                                                                                                                                                                      

     

image002

 

Цвят на Годината - НЕПТУН

На 26.01.2016г, на специална церемония, АИДБ и „Оргахим“ АД обявиха  цвета на годината. Близо 400 интериорни дизайнери, продуктови мениджъри и специалисти по колористика участваха в гласуването, което се проведе на два етапа. В първият етап, чийто подход беше от общото към частното, те трябваше да избират между пет предложени цветови тенденции. Вторият етап беше директен избор на цвят за интериор в специално подготвено за целта on-line приложение. 

Гена Събева, председател на АИДБ обяви и Цвета на 2016 година - „Нептун“ от каталога на "Оргахим".

nadia

 

За втора поредна година - Годишна дизайн конференция

В програмата на конференцията са заложени дискусии на теми от голямо значение за същината на професията ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙНЕР, както и всички нейни детайли, благодарение на които тя е в симбиоза с различните сфери на строителството, архитектурата и изкуството. Основен акцент са и лекциите за обмяна на опит, които ще изнесат водещи имена в интериорния дизайн от международно значение.

Водещ на конференцията ще бъде топ дизайнерът Светослав Тодоров, STUDIO MODE. 

виж пълната програма на събитието и покупка на билети

10750056_808862019170621_6744946178397840372_o

Отворена лекция на

 FIMERA STUDIO

 Лекцията ще се проведе на 22.01.2016 г.  от 11:00 до 13:00 часа в Нов Български Университет, UNI Art Galeria (Запишете се за участие)

След кратко прекъсване, през месец декември, възобноваваме прекрасните срещи наречени "ОТВОРЕНИ ЛЕКЦИИ" между интериорни дизайнери и студенти.
Организатор е АИДБ с неоценимата помощ и гостоприемство на НБУ.
Модератори са доц. Банко Банков и доц.д-р Борис Сергинов
На 22.01.2016 г. от 11:00 ч. в НБУ, UniArt Gallery.
С огромно удоволствие ще Ви представим дизайнера Валери Маринов - Fimera Design Studio Ltd
Темата е " Making Ideas Happen"  (прочети повече...)

1 (1)

Отворена лекция на

 WOLFRAM studio - дизайнерско осветление

 Лекцията ще се проведе на 27.11.2015 г.  от 11:00 до 13:00 часа в Нов Български Университет, UNI Art Galeria (Запишете се за участие)

Дойде време и за втората от поредицата лекции за студенти, организирани от АИДБ и НБУ. Ще представим дизайнера Борис Владимиров - Wolfram Studio. Темата е  "Студийната работа в областта на осветлението"              В студиото работят дизайнери в областта на осветлението, от проекта до реализацията. Създават цялостни концепции, както и конкретни осветителни тела. Акцентът им е върху индивидуално отношение към всяка задача и към всеки клиент. Любима им работа е да проектират и изработват уникално осветление за конкретни места. Да влагат лично отношение във всеки детайл.                              

Maya Diankova

Отворена лекция на Мая Дянкова

Studio Ambiencedesign

Заповядайте на първата от поредицата свободни лекции за студенти, организирани от Асоциация на интериорните дизайнери в България (АИДБ), с любезното съдействие на Нов български университет  на 30.10.2015 г.
За 16 г.  Мая Дянкова е проектирала и изпълнила повече от 200 обекта с площ над 150 000 кв.м., някои от които са мебелни магазини ZONA и Явор, заведения La Cubanita, Torro Grande  - Пловдив, Euphoria - Банско и много др.

Лекцията ще се проведе на 30.10.2015 г.  от 11:15 до 13:30 часа в Нов Български Университет, UNI Art Galeria (Запишете се за участие)

DA2015

Design Academy 2015 – Велико Търново

…предстои едноседмично събитие за създаване на контакти между дизайнери, архитекти, вносители и производители на продукти за интериора, студенти и крайни клиенти. (прочети повече…)

sv news

Отворена лекция на Светослав Тодоров studio MODE

Не пропускайте отворената лекция на Светослав Тодоров от studio MODE, 27.02, 13:30 часа, Нов Български Университет, UNI Art Galeria. Организатор: АИДБ. (запиши се за участие)

antre

Oчаквайте скоро…

Конкурсът „Антре“ е най-престижното събитие в областта на интериорния дизайн в България и отличава най-добрите постижения в частния и обществен интериор… (прочети повече…)

EN

Елиа Недков – човекът е акцентът

..Това, което най-добре ме изразява, е човекът. На първо място сме хора и след това сме диайнери и всякакви други. Аз изобщо не се изразявам само чрез дизайна. Просто на хората…(прочети повече…)

10858627_741386225932363_557597400428871230_n

300 дизайнери на 3D конференция

Почти 300 души събра Асоциацията на интериорните дизайнери в България /АИДБ/ на първата „3D – годишна дизайн конференция“ на 3 декември. (прочети повече…)

table

Workshop TABLE – резултата

В Паничище се събраха едни от най-авангардните и изтъкнати дизайнери в България и Европа, за да обменят опит и идеи. Бяха излъчени победител в трите отделни задания.. (прочети повече…)

20_may

Ню Йорк – София –  тенденции в интериора

Интерактивна лекция за тенденциите в интериорния дизайн, насочена към професионални дизайнери и студенти (прочети повече…)

AIDB 2

Интериорните дизайнери в България се раздвижиха

Асоциация на интериорните дизайнери в България (АИДБ) проведе среща на свои членове, симпатизанти и гости – „Вси дизайнери”(прочети повече…)

каре

Наградите в конкурс KARE  ‘Състезание с въображението’ 

По инициатива на Асоциация на интериорните дизайнери в България и KARE България се проведе първото издание на конкурса. Победителите бяха отличени…(прочети повече…)

Влез